Hipnoza și sănătatea femeilor 50 plus

Hipnoza pentru femei Hipnoza, instrument de vindecare sau sperietoare?

Multe femei 50 plus sunt preocupate de menținerea stării de sănătate. Ori de ținerea sub control a unor probleme medicale care s-au agravat de a lungul timpului. E firesc până la un punct, dar în niciun caz nu trebuie să considere că boala e deja ceva firesc de-acum încolo. E eronat ce se spune: „Dacă de la 50 de ani nu te trezești cu o durere, ceva nu este în regulă!”. De ce să ne băgăm în cap o asemenea idee catastrofală?!? A te simți bine este normalitatea, nu a te văita de tot soiul de boli.

Dacă importanța medicului de familie și a medicului specialist nu pot fi ignorate,  există și situații în care utilizarea unor metode complementare pot să ajute.

Terapii complementare ieftină, pentru starea de bine doamnelor 50 plus

Gemoderivatele, spre exemplu, sunt niște preparate din plante prea puțin cunoscute: Ele aduc importante beneficii organismului femeii care a intrat în a doua jumătate a vieții. Ce să mai vorbim de aromaterapie? Poate voi vorbi despre ele în articolele viitoare din rubrica Sănătate.

Totuși, acum aș dori să vă povestesc nu despre medicamente naturiste, de extracte tip Plafar, ci despre un instrument prea puțin cunoscut. Asta deși are efecte senzaționale asupra stării de bine a unei femei de peste 50 de ani: hipnoza.

Știu, există prejudecăți foarte mari România cu privire la hipnoză, sub influența filmelor Hollywood-ului. S-a demonstrat de-a lungul timpului că acest set de tehnici speciale pot avea un rol esențial în menținerea și ameliorarea stării de sănătate. Inclusiv a femeilor de vârsta a doua.

Evident, nu vorbesc despre hipnoza de scenă, care este mai mult fantezie decât realitate. Este vorba despre acea hipnoză cu valențe terapeutice ce are beneficii clare pentru pacienții. Împreună cu tratamentele recomandate de către medic, ea poate să comunice direct cu subconștientul. Așa se poate mai ușor depăși starea de boală și a repune organismul în parametri funcționali relativ normali.

Hipnoza trezește puterea, mijloc terapeutic pentru femei

Hipnoterapia utilizează mijloace verbale și imagistice foarte puternice. Se poate induce cu ajutorul unui specialist sau chiar prin autohipnoză o stare speciala. Ea a fost descrisă de multe ori de către pacientă ca fiind o relaxare deosebită. Această stare de calm permite asimilarea unor sugestii pozitive extrem de puternice.

Este nevoie de studii internaționale mai ample pentru a dovedi că ea are efecte cu privire la slăbit sau la renunțarea la anumite dependențe. Mă refer la fumat, alcool, dulciuri, shopping etc. Dar nimic nu este imposibil, dovadă că prin hipnoză  se rezolvă de multă vreme fobii extrem de grave ce persistau chiar din copilărie.

Hipnoza este un mijloc formidabil de luptă împotriva stresului cotidian ce ne face amară viața de zi cu zi. Prin tehnici specifice de hipnoterapie se poate îmbunătăți somnul. Multe femei 50 plus au probleme cu somnul, care devine tot mai puțin calitativ , nu-i așa? Ei bine, hipnoza poate ajuta garantat în acest sens!

Trebuie să recunoașteți că este mult mai simplu așa. Asculți o înregistrare după care să ai un somn profund care să îți permită odihnă reconfortantă, decât să iei un pumn de medicamente!

Hipnoza poate avea un efect excelent și în perioada de postmenopauză. S-au făcut studii ce au arătat că bufeurile s-au diminuat cu mai mult de 74% după doar trei luni.

Hipnoza are efecte benefice și în privința gestionării durerilor fizice de diverse tipuri. Inclusiv fibromialgia, artrita și diferitele tipuri de cancer. La aceste afecțiuni durerea se află la cote extrem de înalte. Puțini știu că ele pot să beneficieze de hipnoterapie.

Dacă vă interesează cum se poate reduce durerea sau cum se poate slăbi prin hipnoza scrieți-mi și vom face o rubrică specială pentru aceste subiecte. Inclusiv referitoare la autohipnoză!

Lasă un răspuns